Lissää toiminnallisuutta luokhaan

Nyt ko on töissä päästy uuen porukan (puolet uusia ja puolet vanhoja, ko on yhdysluokka) kans vauhtiin ja tietyt rutiinit ja luottamus löyvetty, tutkin, että toiminnallisuutta häätyy lisätä entisesthään. Niinpä viime perjantaina tehin lyhyen yheksän tunnin työpäivän (kuka sano, että opettajilla on lyhyet päivät??) ja pyöhräytin luokkaa taas uutheen järjestykseen. Luokkatila on kohtuu pieni ja oppihlaita viis enemmän ko viime vuona (21), mutta onnistuin ko onnistuinki saahmaan osan luokkatilasta toiminnallisuuen kentäksi. Vähä ompeluaki taas harrastin (patjojen päällisten muo'ossa), että sain muutaman patjan lissää oppilaskäythöön. Räsymatotki vintin komerosta kärräsin luokhaan. Nyt luokka on siis jaettu pulpettitilhaan (pulpetit pääasiassa tavaroiden säilytystä varten sekä heille, jotka tykkää tehä pulpetin takana töitä, ja muile luokkaa käyttäville opetusryhmile), toiminnallisseen lattiatilhaan ja opetustuokiotilhaan. Luokkatila ei ole suuren suuri, joten olen erittäin ylpeä ittestäni, että sain tämän toimihmaan!

Ja mehän olema ottanu jo siittä paljo irti: on oltu

- kertotauluviestiä (Ope sanoo laskun, joukkueiden ekat lähtee hakemaan lappua, jossa on tulo. Joka ekana löytää oikean, saa lapun joukkuuheelensa. Sitte seuraavat lähtee ko ope sannoo seuraavan laskun jne... Se joukkue voittaa, joka saa enemmän lappuja),

- kielioppiviestiä äikässä (piti hakea lappu vuorolansa ja lajitella sen mukhaan onko diftongia, pitkää vokaalia, kaksoiskonsonanttia tai äng-äännettä. Läpsystä seuraava lähti ja eellinen meni lajittehleen oman lappunsa. Se joukkue voitti jolla oli enniiten lappuja oikeissa paikoissa) ja suunnitelmissa on myös

- kertotaulusalaatti (hedelmäsalaatin idealla: jokhainen saa lapun, jossa on joku tulo. Keskelä olija sannoo esim. "neljän kertotaulun tulo" ,jolloin kaikkien niitten häätyy vaihtaa paikkaa, joila on neljän kertotaulun tulo omassa lapushaan) jne.

Vauhikasta menoa, kuten kuvasta näkkyy.Tyhjä lattiatila, joka on vielä laajennettavissa opetustilan patjoja siirtämällä, on kyllä mahollistanu monta oikeasti toiminnallista juttua. Ja mikä parasta, oppihlaat on tykänny tosi paljo! Aina se vaatii vähä askartelua järkätä näitä, mutta ko tekkee kerrala hyvin, net mennee monta vuotta samat kortit ym.

Hyvvää syyslommaa kaikile lomalaisile! Met ahkeroima vielä tämän viikon ja jäämä sitte vasta lomile :)

- Piituski

Kommentit

Suositut tekstit