Rojekti: Kunnostethaan SMV 10 vm. 1964-65

Lupasin, että meän SMV-rojektista tullee lissää postia, niin tässä olis nyt.


Vietimä juhannusta Tervolan Ryynäsenniemessä SFC-aluheela, jossa vasthaanotto on aina yhtä lämmin. Erityisen paljo oli porinakavereita, ko eka kertaa olima liikheelä meän Cadillac- SMV-yhistelmälä 60-luvun tyyhliin. "Käkkylä" on vuosimallia -64 ja SMV-vaunu on rekisteröity vuona -65. Kylläki ko asiaa tutkima tarkemmin, on vuona -65 tullu jo uuempi malli, jossa ovi on toisela puolela (Ruottissa oli "vääränpuohleinen" liikenne silloin ennen vuotta -65), eli meän vaunu on sitä vuen -64 mallia rekisteritioista huolimatta. Liekkö ollu niitä viimisiä, jokka rekisteröity -65.

Mutta palathaan vähä taaksepäin tuosta ylemmästä kuvasta. SMV tuli meän perheesseen Kemistä joulukuun puoli välissä 2012.

Ja tältä se silloin näytti:


Ei voi muuta sanoa, ko että ainaki maalari oli nähny paljo vaivaa ko tätä on maalannu.


Onneksi herra Yrittäjällä on tilat ja verhmeet, niin saathiin uus maalipinta pienilä kuluila. Haluthiin sopeva pari Cadillacile ja tämmösseen sitte pääyimä yhteisymmärryksessä.


Ulkoasun maalauksen lisäksi sisäpuoli käsitelthiin venelakala ja ikkunat tiivistheihneen uusithiin. Lisäksi veethiin vauhnuun yks sähköpistoke ihan käytännöllisyyen vuoksi.


Sisältä ennen.

Sisätilat oli melko originellit vaunun tullessa kotia. Patjat ja pehmustheet olit kostuhneet ja huonokuntoset. Met halusimma tehä meile käytännölliset sisätilat, joten purima tuon pöytätason ja alakaapit, jotta tuli istumatillaa. (ovelta katottuna: yllä ennen remppaa, alla rempan jälkheen). Lattia oli imeny vettä, joten se purethiin ja tehtiin kokohnaan uusiksi. Ruutulippumatto oli nappivalinta! Kiitos paikallisen Värisilmän Kyösti-setäle, ko löysi ja tilasi meile tuota mattoa :) Pehmustheet penkkeihin tehtiin mummon vanhasta vieraspatjasta, johon päälliset kasasin äitin vanhasta sisustuskangaspalasta (oli aikahnaan ostanu, että päällystää sohvan, mutta se sohva on myyty jo ajat sitte...). Mahollisimman paljo on siis tehty kierrätysmateriaalista. Pöyvälä näkkyy myös vanhoja Seuroja, Kodin kuvalehtiä, Tekniikan maailmoja ja Kotiliesiä 60-luvulta. Nekki löysin Facebookin kirppikseltä. Hintaa tuli huimat 10 euroa/ 8 lehteä.

Sisältä nyt.

Vaunun makuupaikat oli tämännäköset:

Makuupaikat ennen.

Sängyt oli noin 60 cm levveitä ja 160 cm pitkiä. Ei ihan ihannepeti herra Yrittäjälle, joka on 185cm pitkä...

Joten vanhat petit sai lähteä ja appiukko timpuroi uuen. Tuo vanhojen sänkyjen keskelä näkyvä pöytä hyövynnethiin tuone etuossaan istumapaikkojen keskele.

Makuuhuone nyt.

Saathiin siis ihan normikokonen parisänky. Verhot (ikkuhnoin ja tilanjakahjaan) on Marimekon Pienet kivet -kangasta, jota haalin Facebookin Marimekon kirppikseltä 5 metriä hinthaan 42 €. Päiväpeiton on minun isomummo virkannu 30 vuotta sitte.

Ulkokalustheet (60-70 -luvulta) ja ratioki saathiin vaunukaupan matkassa. Koko kevhään olen lisäksi haalinu kirppiksiltä kaikkea kivvaa vauhnuun. Alla olevassa kuvassa näkkyyki liina ja emalimuki, jokka on meän paikalliselta, huippuhyvältä kirppikseltä!Finellin pannu on Facebookin Rättei, Lumpui, Retroi -kirppikseltä. Pauligin kahvipurkki ja marmelaatiloova on papan perintöjä. Sängylä näkyvä keltanen putkikassi on uustuotantoa Metsolasta.Kyllä tällä yhistelmälä nyt kelpaa reissata!


Ja salamatkustajaki on näköhjään innokhaana matkassa ;)

- Piituski-Kommentit

  1. Vau! Kyllä vaan passaa tuollaisella olla reissussa

    VastaaPoista
  2. Oottepa olleet ahkeria! Tuli kyllä tosi hieno, innolla odotan, että näen livenä. Toivottavasti pääsen teille tänä kesänä, tuo koira (tai siis sen vointi) hankaloittaa tätä yhtälöä yllättävän paljon.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos ko jätit kommenttia :)

Suositut tekstit